Eğitimin Bir Parçası Olarak Sosyal Girişimcilik - Alireisoğlu, Ahmet (2023)
Bu kitabı, her çocuğun sosyal girişimcilikle ilgili yeteneklerini anlamak, deneyimlerini artırmak ve onlara yaşam boyu sürecek bir yaklaşım kazandırmak amacıyla, tamamladığımız “Küresel Düşün, Yerel Uygula” projesi kapsamında hazırladık. Çocuklarımız mezun olduktan sonra, üniversite öğrenimlerine devam ederken veya sosyal hayat içerisinde kendi pratiklerini, günlük işlerini sürdürürken, onların sosyal girişimcilik becerilerinin beslenmesi önemlidir. Çocuklarımız bu konuda kuvvetlendirilmeli, sosyal hayata dahil olduklarında kullanabilecekleri rezerv alanı artırılmalıdır. Bu gerekçeler ile sosyal girişimciliğin, eğitimin önemli bir parçası olduğunu düşünüyoruz. Öğrenciler, mesleki hayatlarında veya üniversite öğrenimlerinde, kendi eylemlerine yön verecek nitelikte düşüncelerini geliştirmek mecburiyeti bulunan güçlü bireylerdir. Bireylerin sosyal girişimcilik yeterlilikleri, biçimlendirilmesi gereken önemli bir alandır.