Uyku Psikofarmakolojisi ve İlaç Rehberi - Besnek, Mücahid; Tekin, Sedanur (Çocuklarda Uyku Bozuklukları, 2023)
Uyku bozukluklarında hastanın yaşı, var olan uyku bozukluğunun patofizyolojisi ve eşlik eden diğer hastalık ve durumlar göz önünde bulundurularak tedavi planı düzenlenmelidir. Seçilen ilaç kullanılırken yan etkileri açısından dikkatli olunmalıdır. Ayrıca doğal uyku mimarisini bozmayan ajanlar seçilmeli ve mümkün olan en düşük dozda kullanılmalıdır.