Osteoporoz Risk Faktörleri, Semptom, Tanı ve Tedavisi - Burkev, Fatma Gönül (Güncel Hemşirelik Çalışmaları V, 2023)
Dünya genelinde ve Ülkemizde önemli sağlık sorunlarından biri olan osteoporoz; kemik mineral yapısının yoğunluğunda ve kemik doku mikro yapısında bozulmalarla kırıklara neden olan sistemik bir hastalıktır. Bu yönüyle osteoporoz postmenopozal süreçteki kadınlar olmak üzere birçok bireyi etkilemekte, sosyo-ekonomik yük oluşturmakta, düşük yaşam kalitesi ve mortalitelere neden olmaktadır. Artan yaşam süresi ile birlikte osteoporoz görülme sıklığı doğru orantılı olarak artış göstermektedir.