Okullarda Ruh Sağlığı - Sarıtaş, Merve; Ata, Elvan Emine (Toplum Ruh Sağlığı Hemşireliği, 2023)
Okullar, çocukların ve ergenlerin aileleri dışında en fazla zaman geçirdikleri ortamlardır. Ruhsal gelişimlerini desteklemek, ruh sağlıklarını korumak ve geliştirmek için bu alanda çalışan profesyonellere büyük görevler düşmektedir. Çocuk ve ergenlerin ruhsal sorunlarının saptanabilmesi ve müdahale edilebilmesi için öncelikle yaş dönemlerine özgü sağlıklı ruhsal gelişimin özelliklerine hakim olunması gerekmektedir. Bu özden hareketle bölüm içeriside öncelikle; okul ruh sağlığı hizmetlerinin önemi, gelişim dönemlerine göre ruhsal gelişimin özellikleri ve çocuk ruh sağlığını etkileyen faktörlerden bahsedilmiştir.  Sonrasında ruhsal bozuklukları ve sorunları fark edebilmek için en çok karşılaşılan ruhsal sorunlara bölüm içerisinde yer verilmiştir. Ayrıca okul temelli ruh sağlığı hizmetleri içerisinde yer alan ruhsal ihtiyaçların belirlenmesi, ruh sağlığının geliştirilmesi ve ruh sağlığının korunmasına yönelik müdahale programları açıklanmıştır.