Zeka Oyunlarıyla Fen Öğretimi: 5.Sınıf Elektrik Konusu Örneği - Eroğlu, Pınar (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış VI, 2023)
Araştırmanın amacı zeka oyunlarıyla fen öğretimin 5. Sınıf öğrencilerinin elektrik konusundaki akademik başarısına ve değişkenleri belirleme becerilerine etkisini araştırmaktır. Araştırmaya Ankara’da bulunan devlet ortaokulunda öğrenim gören 69 öğrenci katılmıştır. Araştırmada karma desen kullanılmıştır. Araştırmada üç hafta süreyle deney grubundaki öğrencilere elektrik konusu, zeka oyunlarının fen öğretimine entegre edilmesiyle işlenirken, kontrol grubundaki öğrencilere geleneksel yöntemle işlenmiştir. Sonuç olarak, deney grubu öğrencilerinin son test puanları ile kontrol grubu öğrencilerinin son test puanları arasında istatiksel olarak deney grubundaki öğrenciler lehine anlamlı bir farklılık olduğu tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlar zeka oyunlarıyla fen öğretiminin, öğrencilerin akademik başarılarını desteklediğini ve değişkenleri belirleme becerilerini geliştirdiğini göstermiştir.