Türk-İslam Coğrafyası Bilim Tarihi: Fen Bilgisi Öğretmen Adayları Ne Biliyor? - Mıhladız Turhan, Gülcan (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış VI, 2023)
Bu çalışma Türk-İslam bilim tarihinin kendi ulusumuz gençlerinin eğitiminde yer almasının önemine dikkat çekmek ve bir bakış açısı kazandırabilmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Geleceğin fen bilimleri dersi öğretmeni olacak öğretmen adaylarının fen sınıflarına transfer edebilecekleri, kendi uluslarının uğraşılarını ve katkılarını yansıtan orta çağ Türk-İslam bilim tarihi bilgilerinin ve farkındalıklarının ortaya koyulması hedeflenmiştir. Öğretmen adayların Türk-İslam bilim insanları, bu bilim insanlarının yaşadıkları ve bilimi yaydıkları topraklar, en etkin bilim merkezleri ve gözlem evleri ayrıca dönemin genel özellikleri gibi konularda yeterli bilgiye sahip oldukları ve farkındalıklarının da yüksek olduğu tespit edilmiştir. Bu yolla öğretmen adaylarının ve literatürdeki diğer katılımcıların bilim tarihi bilgi kaynakları tartışılmıştır.