Medikal Turizmde Turistlerin Özellikleri ve Tercih Nedenleri - Buladi Çubukcu, Betül (Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırma ve İncelemeler IV (Mart 2023), 2023)
Turizm ekonomik ve sosyal etkileri sebebiyle dünyada ilgi çeken sektörler arasında yer almaktadır. Bu ilgi çekici sektörde uluslararası rekabette ön plana çıkmak isteyen işletmeler turizm ürün çeşitliliğini artırma yönünde çaba içerisindedirler. Bu bağlamda alternatif turizm kavramı gelişmiştir. Medikal turizm de önemli bir alternatif turizm başlığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada, medikal turizmde özellikle Türkiye’yi tercih eden medikal turistlerin özelliklerinin belirlenmesi ve Türkiye’yi tercih etme nedenlerinin değerlendirilerek ortaya konulması sağlanmıştır. Ayrıca, medikal turizmde rakip ülkeler ve Türkiye’ye bu alanda turist gönderen ülkeler değerlendirilmiştir.