İmar Planı Değişikliği ve Yargısal Denetimi - Şahin, Seren (Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırma ve İncelemeler IV (Mart 2023), 2023)
Sağlıklı ve estetik kentleşme için ilgili idareler tarafından planlamalar yapılır. Bu planlar her ne kadar geleceğe yönelik olsa da öngörülemeyen durum ve hatalar, gelişen teknoloji, hızla artan nüfus gibi sebepler sonucunda planlar artık şehrin ihtiyacını karşılayamaz hale gelir. Bu durumda idareler plan değişikliği yoluna giderek şehrin güncel gereksinimlerini karşılayacak değişiklikler üretir. Çalışmamda plan türleri, imar planlarına hakim ilkeler, kazanılmış haklar ve imar planı değişikliklerinin yargısal denetimi anayasa, kanunlar ve yargı içtihatları dahilinde incelenmiştir.