Öğrencilerin Staj Deneyimleri Üzerine Nitel Bir Çalışma: Yönetim Bilişim Sistemleri Örneği - Alkış Bayhan, Nurcan; Özmen, Esra (Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırma ve İncelemeler IV (Mart 2023), 2023)
Bu çalışma kapsamında disiplinler arası bir çalışma alanı olan Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) öğrencilerinin staj deneyimleri ele alınmıştır. Söz konusu öğrencilerin stajlarının zorunlu ya da gönüllü olmasından staj yeri bulma, staj süresinin yeterliliği, lisans eğitiminin staja yansıması, karşılaşılan durumlar gibi birçok unsur ele alınmıştır. Çalışmada staj yapan YBS öğrencileri ile yapılandırılmış sorulardan oluşan 15 görüşme gerçekleştirilmiştir. Nitel araştırma yönteminin benimsendiği çalışmada veriler kodlama tekniği kullanılarak MAXQDA 2022 yazılımı aracılığıyla analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda öğrencilerin staj deneyimlerine yönelik staj süresinin yetersizliği, kurumların ve okulların yaklaşımları, staj uygulamasının gerekliliği gibi durumlar ortaya koyulmuş ve çeşitli önerilerde bulunulmuştur.