Açık Öğretim Lisesi Öğrenci ve Mezunlarının Katılım Örüntüleri (Ankara İli Çankaya İlçesi Örneği) - Şahin, Bediha (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, Ankara İli Çankaya İlçesi’nde bulunan Açık Öğretim Lisesi öğrenci ve mezunlarının katılım örüntülerini incelemektedir. Yazar, bu çalışmayı doktora tezinden üretmiştir ve kitapta öğrencilerin demografik özellikleri, katılma amaçları, karşılaştıkları güçlükler ve öğrenme ortamına ilişkin görüşlerini belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu araştırma, Açık Öğretim Lisesi’nin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Kitap, eğitim alanında uzaktan eğitimin önemini vurgulamakta ve yetişkinlere eğitim sunan programların önemini vurgulamaktadır. Yazar, çalışmanın sınırlı olmasının yetişkin eğitimi programlarının geliştirilmesini zorlaştırdığını belirtmektedir. Kitap, Açık Öğretim Lisesi öğrenci ve mezunlarının katılım örüntülerini ele alarak, eğitim sistemindeki teknolojik gelişmelerin etkisini ve dezavantajlı yetişkinlerin eğitimden yararlanma durumunu ele almaktadır. This book examines the participation patterns of students and graduates of the Open Education High School located in Çankaya District of Ankara Province. The author has produced this study from their doctoral thesis and aims to determine the demographic characteristics, reasons for participation, difficulties encountered, and opinions on the learning environment of the students in the book. This research aims to contribute to the development of the Open Education High School. The book emphasizes the importance of distance education in the field of education and highlights the significance of programs that provide education to adults. The author states that the limited scope of the study makes it challenging to develop adult education programs. By addressing the participation patterns of students and graduates of the Open Education High School, the book explores the impact of technological advancements in the education system and the situation of disadvantaged adults benefiting from education.