Tıp Öğrencileri için Cerrahi Patofizyoloji - Büyükkasap, Çağrı; Yavaş, Mesut; Avdan Aslan, Aydan; Cerit, Ethem Turgay; Akın, Murat; Sözen, Hakan; Kozan, Ramazan; Leventoğlu, Sezai; Dikmen, Kürşat; Şare, Mustafa (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bir hastalığın patofizyolojisini anlamak ve bilmek, hastaya doğru tanı koymak ve doğru tedavi yaklaşımını planlamak için şarttır. Genel cerrahi disiplini altında tanı ve tedavisi yapılan hastalıklar çok çeşitlidir ve vücudun farklı organ ve sistemlerini ilgilendirir. Konu geniş olunca birçok bilgiyi ilk bakışta akılda tutmak zor gibi görünebilir. Hastalıkların patofizyolojisini öğrenen bir hekim bu zorluğu daha hızlı ve kolay atlatır. Çünkü birbiriyle ilgisizmiş gibi görünen semptomlar aslında tek bir hastalık sonucu farklı sistem ve organlarda ortaya çıkan değişikliklerin tezahürü olabilir. Aradaki bağı anlamak için patofizyolojiyi bilmek yeterlidir.