Elektronik Alışveriş Deneyimi ve Artırılmış Gerçeklik: Koşullu Süreç Analizi Örneği - Açar, Mehmet Fatih; Avcılar, Mutlu Yüksel (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, Ëlektronik Alışveriş Deneyimi ve Artırılmış Gerçeklik: Koşullu Süreç Analizi Örneğib̈aşlıklı bir araştırmadan türetilmiştir. Araştırma, artırılmış gerçeklik teknolojisi tabanlı sanal deneme uygulamalarının perakendecilikte kullanımının incelenmesini amaçlamaktadır. Kitap, tüketicilerin mobil artırılmış gerçeklik alışveriş uygulaması aracılığıyla yaptıkları makyaj ürünü alışverişlerinde, uygulamadan algıladıkları artırılmış gerçeklik özelliklerinin ve performans riskinin satın alma karar süreçlerinde nasıl etkili olduğunu odaklanmaktadır. Bu çalışma, artırılmış gerçeklik alışveriş uygulaması geliştiricilerine ve dijital ve fiziksel perakende yöneticilerine faydalı olabilecek bilgiler sunmayı hedeflemektedir. Kitap, araştırmanın amacını, yöntemini, kavramsal çerçevesini ve bulgularını içermektedir. This book is derived from a research titled Ëlectronic Shopping Experience and Augmented Reality: A Conditional Process Analysis Example\". The research aims to examine the use of augmented reality technology-based virtual try-on applications in retail. The book focuses on how the perceived augmented reality features and performance risk from the application influence the purchasing decision process of consumers in their makeup product shopping through a mobile augmented reality shopping application. This study aims to provide useful information for augmented reality shopping application developers and digital and physical retail managers. The book includes the purpose, methodology, conceptual framework, and findings of the research.