Nahiv Usulünde İllet Teorisi ve Temel Nahiv İlletleri - Baylu, Cumali (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Dr. Cumali Baylu’nun N̈ahiv Usulünde İllet Teorisi ve Temel Nahiv İlletleriädlı kitabı, nahiv ilmiyle ilgili önemli bir konuyu ele almaktadır. Kitap, nahiv usulünde illet teorisi ve temel nahiv illetlerini incelerken, illetin mahiyeti, nahiv usulündeki yeri, ortaya çıkış süreci, kısımları ve dilbilimcilerin illetlere yaklaşımlarını detaylı bir şekilde ele almaktadır. Nahiv illetleri, gramer kurallarının tespit edilmesinde ve öğrenilmesinde büyük bir öneme sahiptir. Kitap, bu konuyu derinlemesine inceleyerek, illetlere dayalı olarak konulan temel hükümleri ve illetleri tespit etmektedir. Dr. Cumali Baylu, tez yazma sürecinde kendisine destek olan danışmanı Prof. Dr. Ali Bulut’a, diğer akademisyenlere ve ailesine teşekkür etmektedir. Dr. Cumali Baylu’s book T̈he Theory of Cause in Nahiv Method and Basic Nahiv Causesäddresses an important topic in the field of nahiv science. The book thoroughly examines the nature of cause, its place in nahiv method, the process of its emergence, its components, and linguists’ approaches to causes. Nahiv causes play a significant role in determining and learning grammar rules. The book delves deep into this subject, establishing fundamental principles and identifying causes based on them. Dr. Cumali Baylu expresses his gratitude to his advisor Prof. Dr. Ali Bulut, other academics, and his family for their support during the thesis writing process.