Pediatrik Nöroloji: Algoritmalar ve İlaç Rehberi-2 - Maraş Genç, Hülya; Polat , Burçin Gönüllü; Kömür, Mustafa; Soydemir, Didem; Haliloğlu , Vildan Göknür; Yüksel , Deniz; Yıldız, Nihal; Arslan , Elif Acar; Diler Durdut, Betül; Hergüner, Özlem; Özsoy, Özlem; Erol, İlknur and Beşen, Şeyda and Polat, Ayşe İpek and Ünalp, Aycan and Danış, Ayşegül and Aksoy , Ayşe and İpek, Rojan and Kömür, Mustafa and Çağlar Sarılar, Ayşe and Benli, Şeyma and Ersoy, Özlem and Çobanoğulları Direk, Meltem and Okuyaz, Çetin and Ersoy, Özlem and Menderes , Deniz and Serdaroğlu, Ayşe and Seber, Turgut and Erdoğan, Murat and Haspolat, Şenay and Aktan, Gül and Turanlı, Güzide and Öztoprak, Ülkühan and Arıcan, Pınar and Özdemir, Ahmet and Baştuğ, Osman and Atasoy, Ergin and Tan, Hüseyin and Yıldız, Edibe Pembegül and Genç Sel, Çiğdem and Topçu, Meral and Kılıç, Hüseyin and Yavuz, Merve and Günbey, Ceren and Özmen, Abdullah Hakan and Okan , Mehmet Sait and Aksu Uzunhan, Tuğçe and Aydınlı, Nur and Acer, Hamit and Özcanyüz, Duygu Güner and İncecik, Faruk and; et al. (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Çocuk nöroloji hastasına tanı koyma ve istenecek tetkikler konusunda çoğu zaman zorlanmaktayız. Çünkü, farklı hastalıklar çocuklarda aynı semptomlarla seyredebilmektedir. Hastanın acil tedavisinin yapılabilmesi için tanının konulması ve tedavilerinin ona göre planlanması gerekmektedir. Hastaların tanısında fizik muayane, nörolojik bulgular yanında biyokimyasal ve genetik tetkikler, bazen de görüntüleme bulguları bize yardımcı olmaktadır. Bu bağlamda istenecek tetkiklerin yanında, tetkiklerin istenme sırasının da bir algoritma dahilinde yapılması gerekmektedir. Pediatrik nöroloji hastalarının tanı ve tedavisinin erken başlanması konusunda bizlere bir yol haritası sunan “Pediatrik Nöroloji Algoritmalar ve İlaç Rehberi’’ adlı bu kitabın çocuk nöroloji doktorlarına, çocuk hekimlerine ve acil tıp hekimlerine faydalı bir eser olacağını umuyoruz.