Gelişimsel Değişim Süreçlerinde Kadın ve Yoga Temelli Beden Zihin Egzersizleri - Öner, Çiğdem (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, gelişimsel değişim süreçlerinde kadınların psikolojik iyilik halini artırmak amacıyla yoga temelli beden zihin egzersizlerini ele almaktadır. Yazar, kadınların yaşam boyu süren gelişimlerini biyolojik ve bilişsel açılardan incelerken, genetik faktörlerin yanı sıra beslenme düzeni, düzenli egzersiz ve fiziksel performansın da önemine dikkat çekmektedir. Ayrıca, zeka ve potansiyel yeteneklerin gelişimiyle birlikte yaratıcılığın da kadınların psikolojik iyilik haline katkı sağladığını vurgulamaktadır. Kitap, yoga temelli beden zihin egzersizlerinin kadınların psikolojik esenlik düzeyine etkisini araştıran bir doktora tezinden yola çıkarak hazırlanmıştır. Yazar, kitabı annesine adarken, ailesindeki güçlü kadınların izlerini ve seslerini hatırlatarak yoga yolculuğundaki derin dönüşümlerini paylaşmaktadır. Kitap, okuyuculara yaşam boyu yaklaşımda gelişimsel değişim süreçlerini anlamalarına ve yoga temelli beden zihin egzersizlerini kullanarak psikolojik iyilik halini artırmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. This book discusses yoga-based mind-body exercises aimed at enhancing the psychological well-being of women during developmental change processes. The author examines the lifelong development of women from biological and cognitive perspectives, emphasizing the importance of genetic factors as well as dietary habits, regular exercise, and physical performance. Additionally, the author highlights the contribution of intelligence, potential abilities, and creativity to the psychological well-being of women. The book is based on a doctoral thesis that investigates the impact of yoga-based mind-body exercises on the psychological well-being of women. In dedicating the book to her mother, the author shares the profound transformations in her yoga journey, evoking the presence and voices of strong women in her family. The book aims to help readers understand developmental change processes in a lifelong approach and enhance their psychological well-being through yoga-based mind-body exercises.