Bilim ve Yaşam - Akdeniz, Fikri (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, Prof. Dr. Fikri Akdeniz tarafından yazılan ve 2021 ve 2022 yılları boyunca Yeni Adana gazetesinde yayınlanan bilimsel konuları içeren yazıların bir derlemesidir. Kitap, bilimin çeşitli alanlarından seçilmiş konu başlıklarını içermektedir ve bazıları yaşamla ilişkilidir. Konular arasında aklın eğitimi, aşkın matematiği, Atatürk’ün akılcı felsefesi, bilim ve sözde bilim, yapay zeka, mutluluk duygusu, yaşlanma süreci gibi konular yer almaktadır. Kitap, her yaştan okuyucunun ilgisini çekecek nitelikte kısa ve ilgi çekici yazılardan oluşmaktadır. Yazar, kitabın okuyuculara yeni ve yararlı görüşler kazandıracağını, bilimle ilgili düşünmeye yol göstereceğini ve analitik düşünmeye katkı sağlayacağını ummaktadır. This book is a compilation of scientific articles written by Prof. Dr. Fikri Akdeniz and published in the Yeni Adana newspaper throughout 2021 and 2022. The book covers various topics from different fields of science, some of which are related to life. The topics include the education of the mind, the mathematics of love, Atatürk’s rational philosophy, science and pseudoscience, artificial intelligence, the feeling of happiness, the aging process, and more. The book consists of short and engaging articles that will capture the interest of readers of all ages. The author hopes that the book will provide readers with new and useful insights, guide them in thinking about science, and contribute to analytical thinking.