Sin Manastırı - Buyruk, Hasan (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Sin Manastırı, Dr. Hasan Buyruk tarafından kaleme alınan bir kitaptır. Kitap, Sin Manastırı’nın tarihi ve kültürel önemini ele almaktadır. Manastır, Erken Hristiyanlık ve Ortaçağ döneminde inşa edilen bir yapıdır ve diğer manastırlardan farklı olarak daha iyi korunmuştur. Yazar, Sin Manastırı’nın bulunduğu kuytu ve ulaşılması zor bir alana uyum sağladığını belirtmektedir. Ancak, yapı zaman içinde insanların yakıcı ve yıkıcı yaklaşımına maruz kalmıştır. Yazar, Sin Manastırı’nı ziyaret etme fırsatını bulduğunda, yapı içerisindeki tahribatları ve yıkılmaları üzülerek tespit etmiştir. Yazar, kitabında Sin Manastırı’nın tanıtılması ve bilimsel çalışmalara kaynak oluşturması amacıyla bu yapıyı ele almaktadır. Kitap, Sin Manastırı’nın tarihi, mimarisi ve önemli detayları hakkında bilgi vermektedir. Sin Monastery is a book written by Dr. Hasan Buyruk. The book discusses the historical and cultural significance of Sin Monastery. The monastery is a structure built during the Early Christianity and Middle Ages and has been better preserved compared to other monasteries. The author states that Sin Monastery adapts to its secluded and difficult-to-reach location. However, the structure has been subjected to destructive and devastating approaches over time. When the author had the opportunity to visit Sin Monastery, they sadly observed the damages and collapses within the structure. In the book, the author aims to introduce Sin Monastery and provide a source for scientific studies. The book provides information about the history, architecture, and important details of Sin Monastery.