Bankacılar, İş insanları ve Finans Yöneticileri için Ticari Kredi Sözleşmeleri Hukuk Rehberi - Karabörk , Kürşat (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, bankacılar, iş insanları ve finans yöneticileri için ticari kredi sözleşmeleri hukuk rehberi olarak hazırlanmıştır. Yazar Dr. Kürşat Karabörk, kitapta banka kavramını, bankacılık faaliyetlerini ve kredi veren kurumları açıklamaktadır. Ayrıca kredi açma sözleşmelerinin tarafları, unsurları ve borç ve yükümlülükleri hukuki niteliğiyle birlikte ele alınmıştır. Kitapta ayrıca örnek Yargıtay kararlarına yer verilerek, uygulamada kredi sözleşmelerine dair yaşanan ihtilaflara ışık tutulmaktadır. Bu kitap, bankacılar için bir kılavuz niteliği taşımaktadır ve iş insanları ile finans yöneticileri için de bir el kitabı olarak kullanılabilmektedir. This book is prepared as a legal guide for bankers, business people, and financial managers on commercial credit agreements. The author, Dr. Kürşat Karabörk, explains the concept of banking, banking activities, and lending institutions in the book. In addition, the parties, elements, and legal nature of loan agreements, as well as their debts and obligations, are discussed. The book also includes examples of Supreme Court decisions to shed light on disputes related to loan agreements in practice. This book serves as a guide for bankers and can also be used as a handbook for business people and financial managers.