Grupla Psikolojik Danışmada Yaratıcı ve Dışavurumcu Sanat Etkinlikleri - Kuğu, Dilara; Karademir, Derya; Yaycı, Levent (Güncel Psikoloji ve Sosyoloji Araştırmaları III, 2023)
Grupla psikolojik danışma, bir grup ortamında bireylerin düşüncelerini, duygularını, yaşantılarını alanında uzman bir lider eşliğinde grup içinde paylaşımda bulundukları ve etkileşime girdikleri bir süreç olarak tanımlanmaktadır. Yaratıcı ve dışavurumcu sanat etkinlikleri üyelerin kendilerini ifade etmelerini kolaylaştırmakta, grubun etkileşimini ve gelişimini olumlu yönde desteklemektedir. Bu etkinlikler doğası gereği kısa sürede grup uyumunun oluşumuna da katkı sağlamaktadır. Bu çalışmanın amacı, grupla psikolojik danışmada yaratıcı ve dışavurumcu sanat etkinliklerinin kullanım amaçlarını ve önemini tartışarak grup sürecinde uygulanabilecek farklı yaratıcı ve dışavurumcu sanat etkinliklerinden örnekler sunmaktır. Çalışmanın grupla psikolojik danışmanın uygulama boyutuna katkı sunacağı düşünülmektedir.