Birleşme ve Satın Alma Kararlarının Hisse Senedi Getirisi Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi: Bist Enerji Sektöründe Bir Uygulama - Konak, Tuba; Düzakın, Hatice (Ekonomi ve Yönetim Bilimlerinde Güncel Akademik Araştırmalar III (Eylül), 2023)
Çalışmanın amacı Borsa İstanbul'da işlem gören enerji şirketlerinin birleşme ve satın alma kararlarının hisse senedi getirileri üzerindeki etkisinin araştırılmasıdır. Çalışmada Event study yöntemi kullanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre çalışmaya dahil edilen enerji şirketlerinin birleşme ve satın alma kararlarına ilişkin kümülatif ortalama anormal getirilerinin olay günü öncesi ve sonrasını kapsayan dönemde sıfırdan farklı olduğu tespit edilmiştir. Bu durumda yatırımcıların olaya olumlu tepki verdiği ve bu hisselerden anormal getiri elde ettiği söylenebilir. The aim of the study is to investigate the impact of merger and acquisition decisions on stock returns of energy companies whose are traded in Borsa Istanbul. Event study method was used in the study. According to the analysis results, it was determined that the cumulative average abnormal returns regarding the merger and acquisition decisions of the energy companies included in the study were different from zero in the period covering before and after the event day. In this case, it can be said that investors reacted positively to the event and obtained abnormal return from these stocks.