Sağlık Turizminde Sağlık Hakkı ve Etik Sorunlar - Akdoğan, Muzaffer (Sağlık Turizmi Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar, 2023)
Sağlık turizmi, hukuki ve etik yönlerden karmaşık ve tartışmalı bir alandır. Yasal düzenlemelerin yetersizliği ve etik sorunlar, hastaların güvenliğini tehlikeye atma riski taşıdığından, bu alanı son derecede kritik bir öneme sahip kılmaktadır. Özellikle hassas konular arasında yer alan kürtaj gibi medikal turizm uygulamaları, yasadışı durumlara zemin hazırlayabilmektedir. Yapılan literatür analizleri, sağlık turizmindeki hukuki ve etik zorluklara dikkat çekmektedir. Çalışmada sağlık turizmi, sağlık hakkı yönüyle ele alınırken özellikle sağlık turizminin etik boyutuna odaklanılmıştır. Bu çalışma, konuyla ilgili anlayışı derinleştirmek ve gelecekteki araştırmalara yol göstermek amacıyla yapılmıştır.