Sağlık Turizminde Markalaşma - Güdük, Özden (Sağlık Turizmi Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar, 2023)
Bir işletmeye kimlik kazandıran ve rakiplerinden ayırt edilmesine, farklılaşmasına olanak sağlayan marka, rekabetin kızıştığı günümüz pazarlarında daha önemli hale gelmiştir. İşletmeler tüketicilerin zihninde sağlam bir yer edinecek, tüketicilerde olumlu duygu ve davranışlara yol açacak güçlü markalar oluşturma gayretindedir. Küresel rekabetin var olduğu sağlık turizmi pazarında da sağlık işletmeleri ve destinasyonlar yoğun bir markalaşma süreci içindedir. Ülkeler ve sağlık işletmeleri sahip oldukları kalite, konfor, ileri teknoloji, turizm desteği gibi değerlerini ve farklı özelliklerini ön plana çıkararak benzersiz marka imajı oluşturmaktadır.