Yağmur Suyu Hasadı - Ulusoy, Ayşe; Ertop, Hasan (Biyosistem Mühendisliği V, 2024)
Dünyada kullanılabilir su miktarı; su kaynaklarının kirlenmesi, küresel ısınmanın artması, nüfusun hızlı bir atış eğilimde olması gibi birçok etkenden dolayı azalmaktadır. Bu kapsamda mevcut su kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirilmesinin gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle günümüzde yer yüzüne düşen yağışların değerlendirilmesi alternatif bir çözüm olabilecektir. Gerek yapıların çatı yüzeyleri yardımıyla toplanan gerek ise açık alanlardaki yağmur suyu toplama alanlarında biriktirilen suların evsel ihtiyaçlarda ya da bahçe sulaması gibi farklı ihtiyaçlarda kullanımının sağlanabilmesi için bu yapıların projelendirilmesi oldukça basittir. Bu çalışmada, yağmur suyu hasadı uygulamalarında kullanılan sistemlerin projelendirmelerine ve uygulanmalarına yönelik literatür araştırması yapılarak yağmur suyu hasadına yönelik öneriler sunulmuştur.