Azerbaycan Şamkir Bölgesindeki Seraların Mevcut Durumu, Sorunları ve Uygun Çözüm Önerilerinin Geliştirilmesi - Mehdiyev, Kamran; Yaslıoğlu, Erkan (Biyosistem Mühendisliği V, 2024)
Dış ortam koşullarının kısmen veya tamamen kontrol altında tutulduğu sera yetiştiriciliği, yıl boyunca üretime olanak tanıması ve artan verimlilik gibi faktörlerin etkisiyle iklim koşullarının ekonomik üretimi zorlaştırdığı bölgelerde bile giderek yaygınlaşmaktadır. Azerbaycan Şamkir Bölgesi de son yıllarda modern seracılığın yaygınlaştığı bir bölgedir.