Hidroponik Yetiştiricilik: Bitkisel Üretimde Yenilikçi Bir Yaklaşım - Yaslıoğlu, Erkan (Biyosistem Mühendisliği V, 2024)
Çeşitli baskılar altındaki tarım alanlarının büyüklük ve verimliliğindeki azalma ile dünya nüfusundaki sürekli artış tarımsal üretim sistemlerinin dönüştürülmesini zorunlu kılmıştır. Bu dönüşümün önemli bir örneği olan Hidroponik sistemler sağladığı verim artışı, su tasarrufu ve çevre koruma etkinliğiyle giderek yaygınlaşmaktadır.