Hayvan Hastalıklarından Kaynaklanan Ekonomik Kayıplar - Akın, Ahmet Cumhur (Hayvan Sağlığı Ekonomisi, 2023)
Bu bölümde hayvan hastalıklarından kaynaklanan ekonomik kayıpların incelenmesinde kullanılan basit ekonomik analiz yöntemleri ve oluşan ekonomik kayıplar ele alınmıştır. Bu bağlamda basit ekonomik analiz yöntemleri; 3 bölümde incelenmiştir bunlardan ilki kısmi bütçeleme, ikincisi maliyet-fayda ve son olarak karar analizleridir. Hastalıklardan kaynaklanan ekonomik kayıplar ise epidemik, endemik ve fertilite bozuklukları olarak ele alınmıştır.