Anüri - Hematüri - Aydın, Seçil (Semptomdan Tanıya Aciller, 2023)
Hematüri, anüri acil servise doğrudan bir başvuru sebebi olabildiği gibi bazen rastlantısal olarak karşımıza çıkabilen bir durumdur. Her iki semptomkritik hastalarda akut böbrek hasarının tanısında kriter olarak kabul edilmemekle beraber kreatin değeri yükselmeden önce sıklıkla akut böbrek hasarının bir belirtisi olarak kabul edilmektedir.Her hastada olduğu gibi hemodinamik stabilite ve hayatı tehdit eden durumların değerlendirilmesi ilk basamaktır.