Anemiye Yaklaşım - Şişman, Yaşar (Semptomdan Tanıya Aciller, 2023)
Acil servise halsizlik, yorgunluk, efor dispnesi, baş dönmesi gibi şikayetlerle başvuran hastada aklımıza anemi gelmelidir. Hastanın anemnezinde şikayetlerin oluşma süresine dikkat edilmelidir.