Bradikardi Taşikardi - Taş, Rahime Sema (Semptomdan Tanıya Aciller, 2023)
Klinisyenler sıklıkla kardiyak aritmileri olan hastaları değerlendirme ve tedavi etme sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır Aritmi, normal atriyoventrikuler (AV) iletim ile normal sinus ritmi olmayan herhangi bir ritimdir. Normal sinus ritmi, sağ atriumun ust kısmındaki sinus duğumunden kaynaklanır. Sinus ritmi sırasında kalp hızı normal aralıkta, elektrokardiyogram (EKG) icerisinde seyreden P dalgaları normal ve hız stabildir.(1) İstirahat halindeki normal sinus hızının dakikada 60 ila 100 atım (bpm) arasında olmak ile beraber bradikardi hızın 60altı olduğu, taşikardi 100 uzeri olduğu ritimleri kapsamaktadır. Acil servise başvuran hastalarda EKG, yaş ve aritminin meydana geldiği klinik durum tanı ve tedavi icin onem arz etmektedir. Hastanın oykusu ile birlikte acil serviste yapılan hızlı ritim analizi tedavinin şeklini belirlemektedir.