Mineral Takviyesi - Elçiçek, Ömer Faruk (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
Bitkisel ilaçlar ve besin takviyeleri hastalar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Gıda takviyeleri ve alternatif tedaviler, kanser teşhisi konmuş hastaların tahminen yüzde 60 ila 80'i tarafından kullanılmaktadır ve tüm kanser tedavi süreci boyunca kullandıkları tespit edilmiştir. Kanser hastalarında besin takviyelerinin kullanımı, cerrahi, sistemik tedavi ve radyasyon tedavisi de dahil olmak üzere tedavinin tüm aşamalarında risk oluşturabilir.Mineral eksiklikleri ve kanser arasında bazı ilişkiler bulunmuş olsa da, daha önemli kanıtlara ihtiyaç vardır. Mineral takviyelerindeki her mineralin kendi toksisite ve yan etki potansiyeli olabilir.Bu nedenle, tüm diyet takviyelerinin bir tıp uzmanı tarafından onaylanması ve öngörülen dozlarda alınması önemlidir. Herbal medicines and nutritional supplements are commonly used by patients. Food supplements and alternative therapies are utilized by an estimated 60 to 80 percent of patients who have been diagnosed with cancer, and they have been found to be used throughout the entire cancer treatment process. The use of dietary supplements in cancer patients may present risks at all stages of treatment, including surgery, systemic therapy, and radiation therapy.While there have been some associations between mineral deficiencies and cancer, more substantial evidence is required. Each mineral in mineral supplements may have its own potential for toxicity and side effects.Therefore, it is important for all dietary supplements to be approved by a medical professional and to be taken in the prescribed doses.