Gingko Biloba - Erciyestepe, Mert (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
Her geçen gün geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının kullanım sıklığının tüm dünyada ve ülkemizde giderek arttığı bilinmektedir. Birçok farklı rahatsızlıkta kullanıldığı gibi bu ürünler kanser hastalarında da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bunun en önemli nedenleri de antineoplastik ilaçların yan etki ve maliyetleridir. Gingko biloba da kanser hastalarında sık kullanılmakta olup kanser üzerine etkileri tartışmalıdır. Bu bölümde gingko bilobanın kullanıldığı hastalıklar, kanser hastalarında kullanımı, yan etkileri ve ilaç etkileşimleri tıbbi kanıtlara dayanarak özetlenmiştir. It is known that the frequency of use of traditional and complementary medicine practices is increasing day by day all over the world and in our country. Just as they are used in many different diseases, these products are also widely used in cancer patients. The most important reasons for this are the side effects and costs of antineoplastic drugs. Gingko biloba is also frequently used in cancer patients, but its effects on cancer are controversial. In this section, the diseases in which gingko biloba is used, its use in cancer patients, side effects, and drug interactions are summarized based on medical evidence.