Cinselliği İfade Etme Aktivitesi ile İlgili Hemşirelik Tanıları - Karakurt, Papatya (Her Yönüyle Cinsel Sağlık, 2024)
Cinsel yaşam; duygusal değişimlerden, cinsellik konusundaki mitlerden, cinsel işlev bozukluklarından etkilenmektedir. Cinsel sağlık, cinsel sağlıkla ilgili önemli davranışların ve sonuçların altında yatan geniş bir cinsellik değerlendirmesi yapılmadan tanımlanamaz, anlaşılamaz veya işlevsel hale getirilemez. Sağlıklı/hasta bireye “holistik olarak” bakım vermek için durumunun değerlendirilmesi ve yaşam aktivitesinden biri olan cinselliğini ifade etme aktivitesinin hastalık durumunda diğer aktivitelerin etkilendiği gibi etkilenebileceğini hatırlamak büyük önem gerektirmektedir. Sağlıklı/hasta bireye yönelik olarak hemşire, verilerin analizi ve belirlenen hemşirelik tanılarına ilişkin uygun hemşirelik girişimlerini belirlemelidir. Hemşire belirlediği amaç ve hedeflere ulaşmak için planladığı hemşirelik girişimlerini uygulayarak bireyin yeniden değerlendirmesini de yapmalıdır.