İnfertil Çiftlerde Cinsel Sağlık - Yıldız Çiltaş, Nadire; Yeşilçiçek Çalık, Kıymet (Her Yönüyle Cinsel Sağlık, 2024)
İnfertilite çiftlerin hayatlarının farklı alanlarını etkileyen, çiftlere duygusal, sosyal ve ekonomik olarak ağır yük getiren, kültürel, dinsel ve sınıfsal bir yaşam krizidir. İnfertilite tanı ve tedavisi, çiftlerin rutin cinsel ilişkilerinde değişiklik oluşturarak cinsel işlev bozukluklarına ve çiftlerin evlilik uyumlarının bozulmasına neden olabilmektedir. Bu bölümde infertilitenin tanımı ve sıklığı, fertiliteyi etkileyen faktörler, infertilitede tanı ve tedavi, infertilitede cinsel işlev (fonksiyon) ve infertil çiftlerde sık görülen cinsel işlev bozuklukları, infertilitenin tanı ve tedavisinin cinsel işlev (fonksiyon) üzerine etkisi, infertilitenin çiftlerin evlilik ve cinsel uyumları üzerine etkisi, infertil çiftlerde cinsel sağlığın değerlendirilmesinde kullanılan modeller ve infertil çiftlerde cinsel sağlığın korunması ve sürdürülmesinde hemşirelik yaklaşımları yer almaktadır.