Cinsellik ve Ruh Sağlığı - Okanlı, Ayşe; Azizoğlu Keleş, Dılşa (Her Yönüyle Cinsel Sağlık, 2024)
Cinsellik, yapısı gereği pek çok faktörden etkilenen karmaşık bir süreç olarak bilinmektedir. Dolayısıyla cinselliği etkileyen en önemli faktörlerden biri olan ruh sağlığını bu süreçten bağımsız olarak ele almak mümkün değildir. Bu bölümde cinselliğin ruh sağlığı ile ilişkisine değinilmekte, kadın ve erkekte sık görülen cinsel sağlık sorunlarının ruhsal sağlık durumlarına etkisi ele alınmaktadır. Ayrıca cinsel sağlığın damgalanması ve cinsel sağlığa ilişkin terapötik yaklaşım önerilerine de yer verilmektedir.