Diş Hekimliğinde Renk Seçimini Etkileyen Faktörler ve Renk Sistemleri - Ayata, Mustafa (Güncel Protetik Diş Tedavisi Çalışmaları VI (Bahar), 2024)
Estetik bir restorasyon uygulamasının başarısında kritik aşamalardan biri doğru renk seçimidir. Diş rengini belirlemek için günümüzde birçok yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemler arasında subjektif olarak diş renginin renk skalaları ile karşılaştırılması ve objektif yöntemler arasında yer alan RGB cihazlar, kolorimetreler, spektrofotometreler, spektroradyometreler ve dijital fotoğraf makinelerinin kullanılması yer almaktadır. Ancak bu tür cihazların yanlış kullanımı veya kalibrasyonlarının yanlış yapılmasına bağlı birçok sorun ortaya çıkabilmektedir. Bu kitap bölümünde diş hekimliğinde renk seçimini etkileyen faktörler ve renk sistemleri hakkında bilgiler yer almaktadır.