Herediter Non-Medüller Tiroid Kanserleri - Mercan, Kıvanç (Tiroid Kanserlerine Güncel Yaklaşım, 2024)
Cowden, Gardner, Carney Kompleksi gibi ailesel kanser sendromları ile ilişkilidir. Bu kanserler genellikle ilgili sendromların belirtileriyle birlikte ortaya çıkar ve belirli kromozomlardaki mutasyonlar gibi genetik kökenlere sahiptir. Yüksek rekürens ve agresif seyirleri dolayısyla yakın izlem ve total tiroidektominin de dahil olduğu radikal tedaviler uygulanmaktadır. Ailesel olgularda genetik danışmanlık önem arz etmektedir. It is associated with familial cancer syndromes such as Cowden, Gardner, Carney Complex. These cancers often occur along with symptoms of related syndromes and have genetic origins, such as mutations in certain chromosomes. Due to their high recurrence and aggressive course, close monitoring and radical treatments, including total thyroidectomy, are applied. Genetic counseling is important in familial cases.