Geleneksel Liderlik Teorileri - Kılıç, Meral; Arı, Özlem (Ebelikte Yönetim, 2023)
Liderlik oldukça eski bir kavramdır. Liderlikle ilgili farklı yaklaşım ve teoriler bulunmaktadır. Bu yaklaşım ve teorilerin bilinmesi sağlık kurumlarında bakımın kalitesini artıracağından önemlidir. Günümüzde pek çok ülkede ebelerin liderlik rollerini ortaya çıkarmak ve güçlendirmek için çalışmalar yürütülmektedir. Sağlık bakım sistemi içerisinde kilit rol oynayan ebelerin, liderlik teorilerini bilmesi ve liderlik davranışları sergilemesi sağlık bakım hizmetlerinin kalitesini artıracaktır. Liderlik teorileri modern ve geleneksel liderlik teorileri olmak üzere iki grupta ele alınabilir. Bu bölümde geleneksel liderlik teorileri açıklanacaktır.