Kriz Yönetimi - Karaca, Fatma Aybiçe (Ebelikte Yönetim, 2023)
Sağlık kavramı bireylerin bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal açılardan tam bir iyi olma durumu olarak adlandırılmaktadır. Sağlık kavramı ile ilgili başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere birçok sağlık kurum ve kuruluşu söz edilen dört esas boyutu vurgulayarak sağlıklı birey kavramını da açıklamaktadır. Bireylerin tam iyi durumlarının sağlanması ile ilgili sunulmuş olan tüm hizmetler de sağlık hizmeti olarak adlandırılmaktadır. Sağlık hizmetlerinin sunulması esnasında yaşanan krizlerin birçok nedeni bulunmaktadır. Krize neden olan her durum aynı zamanda sağlık sektörü içerisinde hizmet sunan ve önemli bir meslek grubu olarak bulunan ebelerin de kriz yönetimine karşı yaklaşımlarını da etkilemektedir. Ebelerin göstermiş olduğu bu yaklaşımlar ile krizlerin çözülebilmesi amaçlanmaktadır. Yeterli seviyede kriz çözme becerisi bulunan ebeler anne bebek bakımını sağlayarak sağlık kuruluşlarındaki kriz durumlarından daha kolay ve hızlı bir şekilde çıkılmasını sağlamaktadır.