Sindirim Sistemi Semptomlarının Analizi - Doğan, Esra; Burkev, Fatma Gönül (Güncel Hemşirelik Çalışmaları V, 2023)
Sindirim sistemi fonksiyon ve görevleri bakımından yaşamsal öneme sahiptir. GIS kanal ilerletici ve karıştırıcı hareketlerle birlikte sindirim ve emilimin gerçekleşmesini sağlamaktadır.GIS fonksiyonlarının bozulması ile birlikte çeşitli semptomlar görülmektedir. Bu semptomların değerlendirilmesi, erken tanı ve tedaviyi sağlarken, gelişebilecek hastalıklar ve komplikasyonlardan korunmayı sağlayacaktır.