Çocuk ve Ergenlerde Görülen Ruh Sağlığı Problemlerinden Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu ve Psikososyal Hemşirelik - Kayaoğlu, Kübra (Güncel Hemşirelik Çalışmaları V, 2023)
Dikkat, konsantrasyon, hareketlilik ve dürtü kontrolü alanlarındaki problemlerle kendini gösteren Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), çocukluk ve ergenlik çağının en sık görülen ruhsal sorunlarındandır. DEHB tanılı çocuk ve ergenler çevresindeki bireylerle ilişkilerinde, dil ve anlama süreçlerinde, problem çözme becerilerinde, akademik alanda, duygularını ifade etmede sorunlar yaşamaktadır. Bu çocuk ve ergenlere farmakolojik tedavinin yanı çeşitli psiko-sosyal müdahalelerin gerçekleştirilmesi önerilmektedir. Ruh sağlığı ve hastalıkları hemşiresi bu çocukları ve ailelerini desteklemek için; gerekli bilgilendirmeleri yapmalı, farmakolojik, non-farmakolojik tedavi ve terapi programlarını yürütmelidir.