Kadın ve Ruh Sağlığı - Demirdil, Gülçin; Karaca, Semra (Toplum Ruh Sağlığı Hemşireliği, 2023)
Her ne kadar kadın ve kadına ilişkin kavramlar söz konusu olduğunda oldukça farklı tanımlar ve kuramlar olsa da bazı ortak özellikler içermektedir. Kadın ruh sağlığının değerlendirilmesi, ruh sağlığının korunması ve iyileştirilmesi açısından bazı temel kavram ve kuramların anlaşılması oldukça önemlidir. Bu bağlamdan yola çıkarak planlanan bu bölümde Kuramsal Açıdan Kadınlık, Yaşam Dönemlerine Göre Kadın Ruh Sağlığı, Ruhsal Bozukluklar ve Kadın, Kadın ve Şiddet, Kadın Ruh Sağlığı ve Toplum Ruh Sağlığı Hemşireliği gibi alanlar tartışılmıştır.