Düşük Sonrası Kontrasepsiyon - Meram, Halime Esra; Bekmezci, Ebru (Doğurganlığın Düzenlenmesi, 2023)
Düşük, üreme çağındaki kadınlarda yaygın görülen bir durumdur. Düşük sonrası doğurganlık çok kısa bir sürede geri dönmektedir. Bu dönemde uygun zamanda aile planlaması yöntemlerine başvurulmaz ve nitelikli bir danışmanlık hizmeti alınmazsa istenmeyen gebeliklerle sonuçlanabilmektedir. Bu nedenle nitelikli bir danışmanlık hizmetine erişim ve zamanında uygun bir aile planlaması yöntemine başlanması son derece önemlidir.