Kronik Venöz Yetmezlikte Medikal Tedavi ve Kompresyon Tedavisi - Akyol, Furkan Burak (Kronik Venöz Yetmezlik, 2023)
Kronik venöz yetmezlik alt ekstremite venöz sisteminde tıkanıklık ve/veya yetersizliğe bağlı olarak kanın kalbe doğru tek yönde taşınamaması durumudur. Kronik venöz yetmezlik yaygın, karmaşık bir hastalık olup etkilediği hastalarda ciddi morbiditeye yol açmaktadır. Konservatif tedavinin yanında hayat değişikliklerinin, medikal tedavi ve kompresyon tedavilerinin kronik venöz yetmezliğin her aşamasında güvenle kullanılabildiği ve fayda sağladığı bilinmektedir. Kronik venöz yetmezlikte medikal tedavi ve kompresyon tedavisi her aşaması ve ayrıntıları ile bu bölümde tartışılmıştır.