Venöz Yetmezlik Patofizyolojisi - Uymaz, Barış (Kronik Venöz Yetmezlik, 2023)
Kronik venöz yetmezlik yaşam kalitesini bozan genelde ağrı, kramp,şişme,huzursuzluk ve karıncalanma şikayetlerinin ön planda olduğu ve sık olarak karşımıza çıkan bir hastalık grubudur. çeşitli etyolojiye bağlı olarak venöz dönüşün bozulması ve venöz basıncın yükselmesi ile seyreden bir hastalık grubudur. primer sekonder ve konjenital venöz yetmezlik olmak üzere 3 ana başlık altında patofizyolojiyi incelemek gereklidir.