Hodgkın Lenfoma Tanılı Hastada Brentuksımab Vedotın İlişkili Cytomegalovırus Retiniti - Kul, Ayşe Nilgün (Vakalarla Hematoloji, 2024)
Antimikrotübül ajan monometil auristatin E'ye bağlı anti-CD30 antikorundan oluşan bir antikor-ilaç konjugatı olan Brentuksimab Vedotin, Hodgkin lenfoma ve Sistemik Anaplastik Büyük Hücreli Lenfoma hastalarının tedavisinde kullanılmaktadır. Bildirilen en yaygın yan etkiler periferik duysal nöropati, bulantı, alopesi ve sitopeni iken az sayıda Brentuksimab Vedotin kaynaklı sitomegalovirüs reaktivasyonu vakası bildirilmiştir. Literatür bilgimize göre, Hodgkin Lenfoma tanılı hasta popülasyonunda sitomegalovirüs reaktivasyonu ve hastalığı nadirdir. Vakamız, otolog kök hücre nakli sonrası nüks gelişen Hodgkin lenfoma tanılı 29 yaşında bir erkek hastada Brentuksimab Vedotin tedavisi sonrasında gelişen sitomegalovirüs reaktivasyonu ve buna bağlı hastalığın nadir bir şekli olan sitomegalovirüs retiniti ile ilgilidir.