Sportif Yaralanmaların (Egzersiz Yaralanmaların) Önlenmesi ve Rehabilitasyon - Çoban, Ülkü (Hastalıkta ve Sağlıkta Egzersizin Önemi, 2024)
Bazı sporlarda, yarışma için gereken yüksek düzeyde güç ve yoğunluk nedeniyle antrenman rejimi oldukça zorlu olabilir. Ancak bu tür bir antrenman kolaylıkla yorgunluğa ve konsantrasyon eksikliğine yol açabilir. Hatta bazı sporcular sakat sakat antrenmanlara katılmaya devam ederler, bu da yeni yaralanmalara veya mevcut yaralanmaların daha da kötüleşmesine neden olabilir. Ayrıca, yoğun antrenman vücudun belirli bölgelerine aşırı yük bindirerek onları hasara karşı daha duyarlı hale getirebilir. Sonuç olarak sporcular çeşitli yaralanma ve sakatlıklar açısından belli başlı risklere maruz kalırlar. Geleneksel tıbbi rehabilitasyon yöntemleri bu gibi sorunların zamanında ele alınmasında etkili olmayabilir. Dolayısıyla spor hekimliği, fonksiyonel rehabilitasyon, egzersiz eğitimi ve sporcu beslenmesi kavramlarını bir araya getiren fiziksel rehabilitasyon eğitimi, spor yaralanmalarını etkili bir şekilde önleyebilir ve sporcuların yaptıkları sporun fiziksel taleplerini karşılayabilmelerini sağlayabilir. Sporcuların sağlığını iyileştirmek ve sakatlıkları önlemek için kişiye özel rehabilitasyon antrenman yöntemlerinden ve besin takviyelerinden de yararlanılabilir.