Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamalarının Kullanımına Yönelik Bir Değerlendirme - Yaşar, Huriye; Karagücük, Vasıf; Sert, Serkan (Güncel Eğitim Bilimleri Araştırmaları IX (Bahar), 2024)
Yapay zeka hayatın her alanında etkisini hissettiren bir konu olmuştur. Eğitimde öğrenci-eğitimci-bilgi etkileşimi çerçevesinde yapay zekanın etkileri incelenmelidir. Çalışmada, eğitimsel amaçlarla yapay zeka kullanımı incelenmiş, eğitimde yapay zeka kullanımın faydaları hem öğrenci hem de eğitimci açısından değerlendirilmiştir. Eğitimsel amaçla kullanılabilen on dört farklı yapay zeka uygulamasının hangi amaçla kullanılabileceği ve kullanımı sırasında oluşabilecek olası problemler aktarılmıştır. Yapay zeka kullanımının faydalarının yanı sıra yapay zekanın kullanımında var olan ve geliştirilirse artı olarak değerlendirilebilecek, geliştirilmemesi ve dikkate alınmaması durumunda ortaya çıkabilecek yetersizliklere de yer verilmiştir. Eğitimcilerin yapay zekanın gücünden faydalanarak eğitim-öğretim süreçlerine sağlayabilecekleri katkılara, aynı zamanda dikkatli olunması gereken hususlara odaklanılmıştır.