Formasyon Eğitiminde Uygulama Temelli İşlenen Özel Öğretim Yöntemleri Dersine İlişkin Öğretmen Adaylarının Görüşleri - Güven Yıldırım, Ezgi; Önder, Ayşe Nesibe; Önder, İsmail (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - VII, 2023)
Bu araştırmada formasyon eğitimi alan Kimya öğretmen adaylarına özel öğretim yöntemleri dersi kapsamında seçilen yöntemler öğretim üyesi tarafından öncelikle uygulamalı olarak gösterilmiş ve daha sonra yine aynı yöntemlerin öğretmen adayları tarafından uygulamalı biçimde dersin işlenişinde kullanması sağlanmıştır. Çalışmada öğretmen adaylarının yapılan bu uygulamalı öğrenme sürecine yönelik görüşlerini almak amaçlanmıştır. Araştırmanın sonucunda öğretmen adaylarının özel öğretim yöntemleri dersinin uygulama temelli yürütülmesinin kendilerine katkı sağladığını ifade ettikleri, dersin işlenişine yönelik düşüncelerini konunun öğrenilmesine ve yöntemin anlaşılmasına yönelik katkılar olarak iki açıdan ele aldıkları ve sürecin aksayan yönlerini değerlendirirken en fazla bu uygulamanın zaman alıcı ve yorucu bir süreç olduğunu belirttikleri görülmüştür.