Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Sosyobilimsel Konulardaki Eleştirel Düşünme Becerilerinin İncelenmesi - Okumuş, Seda (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - VII, 2023)
Bu araştırmada fen bilgisi öğretmen adaylarının sosyobilimsel konularda eleştirel düşünme becerilerinin ne seviyede olduğunun ve geliştirilen açıklamaların eleştirel düşünme standartlarına uygunluğunun belirlenmesi amaçlanmaktadır. Araştırmada durum çalışması desenine göre hareket edilmiş ve fen bilgisi öğretmenliği ikinci sınıfından 11 fen bilgisi öğretmen adayı ile çalışılmıştır. Araştırmada verilerin toplanması amacıyla, araştırmacı tarafından kök hücre tedavisi ve nanoteknoloji konularıyla ilgili iki açık uçlu sorudan oluşan yazılı görüş formu kullanılmıştır. Araştırmada fen bilgisi öğretmen adaylarının eleştirel düşünme becerilerinin ve konulara yönelik geliştirilen açıklamaların eleştirel düşünme standartlarına uygunluğunun istenen seviyede olmadığı görülmüştür.