Drama Yönteminin Sınıf Öğretmeni Adaylarının Çevre Eğitimi Dersi Akademik Başarılarına ve Çevreye Yönelik Tutumlarına Etkisi - Öcal, Erdinç (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış VI, 2023)
Bu araştırmanın amacı sınıf öğretmenliği lisans programı “Çevre Eğitimi” dersinde drama yöntemi ile uygulanan programın, öğretmen adaylarının çevre dersi akademik başarılarına ve çevreye yönelik tutumlarına etkisini incelemektir. Araştırma, öntest - sontest kontrol gruplu yarı deneysel desende yürütülmüştür. Verilerin toplanmasında yöntem çeşitlemesine başvurulmuş, sontest sonrası deney grubunun görüşleri araştırmacı tarafından yarı yapılandırılmış mülakatlarla toplanmış ve araştırmanın nitel bulguları elde edilmiştir. Araştırma; drama yönteminin çevre eğitimi dersinde kullanımının, etkili bir öğrenmenin gerçekleşmesinde destekleyici bir kaynak olabileceğini ortaya koymuştur. Araştırmanın nitel sonuçları sınıf içi etkileşimin ve derse katılımın arttırılmasında drama yönteminin etkili olduğunu göstermiştir.